dissabte, 25 d’octubre del 2014

EL LLIBRE DEL MES: Canta Irlanda, de Javier Reverte.

Canta Irlanda és el darrer llibre de viatges de Javier Reverte, periodista i escriptor que ha recorregut els cinc continents, ha navegat per l'Índic, el Pacífic i l'Atlàntic. Ha creuat l'Àrtic d'est a oest i ha estat a l'illa de Cabo de Hornos. Ha recorregut l'Amazones des del seu naixement fins a la seva desembocadura. Ha recorregut el curs del Nil, del Misissippi i del Yangtsé i s'ha embarcat al riu Congo a la mateixa ruta que va fer Joseph Conrad a finals del s. XIX. Ha seguit els camins literaris d'escriptors com Homer o Jack London i s'ha endinsat a les sabanes de l'Est d'Àfrica entre d'altres molts més punts del món. Ha viscut a Londres, París, Lisboa, Nova York, Roma e Irlanda, i totes les seves experiènies les ha narrat als seus llibres


Canta Irlanda es un libro en el que se reúnen y confunden el lirismo y el viaje, los caminos de tierra y los de poesía. Irlanda es un país crecido sobre la leyenda, sobre el sufrimiento histórico y sobre las canciones populares. Y su literatura es tan rica- el país que proporcionalmenteda más escritores en el mundo- como su folclore, representado por innumerables baladas que todos los irlandeses conocen.
A lo largo de este recorrido por Irlanda, Javier Reverte traza, con su habitual maestrí narrativa, con su tierno humor, su miradacálida, el retrato del ayer y el ahora de este pueblo que no tiene ni águilas ni leones dibujados en sus escudos y banderas, sino sencillamente una lira gaélica.

Javier Reverte. Canta Irlanda. Un viaje por la isla esmeralda. Barcelona: Penguin Random House, 2014.