dimarts, 30 de setembre del 2014

Llibre infantil del mes: "Lluís Llach. De gran vull ser...cantautor!" de Pep Molist

LLIBRE  
INFANTIL 
DEL 
MES



El llibre que us hem triat aquest mes és Lluis Llach. De gran vull ser... CANTAUTOR! de Pep Molist, il·lustrat per Mercè Galí i editat per Efadós.

En aquest llibre coneixereu la vida del cantautor Lluís Llach que des de fa quaranta anys que treballa per i per a la música, creant lletres i cançons que han esdevingut grans obres d'art.

Ens parla de la seva infantesa, del lloc on va néixer, des de quan la música forma part de la seva vida, quan va tenir el seu primer piano i quines persones van influir en la seva vida com a músic. Fa un repàs de tot el que va fer fins a convertir-se en cantautor.
La seva mare era mestra i molt amant de la música,  per aquesta raó va voler que estudies música de ben petit. També diu que a casa seva sempre s'escoltava la música de la ràdio, així va conèixer grans cantants com Edith Piaf, Jacques Brel... 
L'Avi del Ponç Feliu (l'avi Siset), també va ser molt important a la seva vida, les converses van esdevenir una de les seves cançons més conegudes.
Aquí us fem menció d'alguns títols de les seves cançons: L'Estaca, Viatge a Itaca, T'estimo, Amor particular, Laura... 
Segons en Lluís "El públic és la força motriu que em fa cantar" 

Actualment ja no canta, però no ha deixat de treballar en cap moment. A través de la seva Fundació, col·labora en la millora de la vida de les persones d'aquest i d'altres països.
Els beneficis amb la venda d'aquest llibre es destinen a la Fundació Lluís Llach per al desenvolupament del Senegal.


"El meu país és tan petit 
que quan el sol se'n va a dormir 
mai no està prou segur d'haver-lo vist..."