divendres, 1 d’agost de 2014

El boom de la Il·lustració espanyola

Quan treballes amb llibres no és difícil trobar-te amb petits tressors amagats a les prestatgeries. Em refereixo al llibre “Ilustradores españoles”, una joia de llibre que us volem presentar.


Troba'l al Catàleg Aladí

El llibre és un recull dels autors més aclamats dins el panorama de la il·lustració espanyola. Cada pàgina ens presenta un autor, on hi ha una petita biografia i el que és més important, l’adreça web o el blog de l’autor.
És difícil destacar un autor per sobre d’un altre, així que els que us presentarem han estat escollits per la seva vinculació amb el món de la il·lustració de llibre infantil, amb obres que podem trobar a les biblioteques.

Ens trobem així, per exemple a:

VIOLETA LÓPIZ, amb estil auster, proper al pictòric i al surrealisme, va ser finalista del CJ Picture Award 2012. Us proposem el conte “La Sorprenent i veritable història d'un ratolí anomenat Pérez” (Ana Cristina Herreros. Madrid: Siruela, cop. 2010). 
www.violetalopiz.com

Troba'l al Catàleg Aladí

ELENA ODRIOZOLA, d’estil subtil, lineal , amb un ús suau dels colors, va guanyar  el segon premi Nacional d la Millor Il·lustració de Llibre Infantil i Jovenil que atorga el Ministerio de Cultura espanyol, per l’obra "La princesa que badallava a totes hores" (Carmen Gil. Pontevedra: OQO, 2005)
www.pencil-ilustradores.comROGER OLMOS, prenent les seves pròpies paraules, descriu la seva obra com “una dosis de locura más dos onzas de nostalgia, un buen puñado de sentido del humor y un soplo que roce lo grotesco”

És l’il·lustrador del magnífic conte “Besos que fueron y no fueron” (David Aceituno. Barcelona: Lumen, 2011).
rogerolmos.blogspot.com
GABRIEL PACHECO, presenta un estil més obscur, d’atmòsferes oníriques i claustrofòbiques, amb imatges plenes de metàfores. Ha estat guardonat amb el premi CJ Picture Book award  (Corea , 2010). Aquesta imatge pertany al conte “El taller de corazones”(Arturo Abad. Pontevedra: OQO, 2010)
gabriel-pacheco.blogspot.com

Troba'l al Catàleg Aladí EMILIO URBERUAGA, pare gràfic del personatge Manolito Gafotas de les novel·les d’Elvira Lindo. També és l’il·lustrador del llibre “Discurso del oso” (Julio Cortázar. Libros del Zorro Rojo, 2008). Premi Nacional de Ilustración 2011, i premi Crítica Serra d’Or 2008.


Troba'l al Catàleg Aladí