dijous, 27 de juny de 2013

LLIBRE
INFANTIL
DEL
MES


Ratlles Blaves d'Eva Hibernia i la il·lustradora tailandesa Nilobon Kijkrailas, és el llibre que ens ha arribat aquest  i hem escollit per recomanar-vos. 
Aquest àlbum ha rebut el XVè Premi de conte infantil Hospital Sant Joan de Déu 2012, convocat per aquest hospital i l'editorial La Galera.

Sinopsi:
Un matí de compres d'un nen i la seva mare pot acabar en una persecució inacabable. El nen fuig passadís enllà, perseguit per la mare i la dependenta; desenes de pantalons li fan la traveta, centenars d'abrics l'encalcen, milers de bruses florides li barren el pas fins que troba una peça de roba que li agrada: una samarreta de ratlles blaves. És veure-la i enamorar-se'n. És una samarreta per a ell. I la portarà a tothora, perquè les ratlles blaves són tinta per escriure, ones plenes de dofins, cintes per recollir els cabells de la nena que li agrada i mil coses més.


Eva Hibernia (La Rioja, 1973) viu a Barcelona des de 1997. Llicenciada i especialitzada en Dramatúrgia i Direcció en Arts Escèniques per la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid. Poetessa i dramaturga, entre les seves peces destaquen Almada (1996), El arponero herido por el tiempo (Accésit al Premio Nacional Marqués de Bradomín, 1997), Lamento (2001),Ñi Jujrí Mujrí (No és fàcil de dir) (2005) o Fuso negro (Accèssit al Premio Nacional de Teatro SGAE 2005). Compta, a més, amb experiència com a directora d'escena. L'any 2000 funda, junt amb Júlia Bel, Delirio, un grup de creació de projectes de format divers. Ha publicat diversos textos teatrals i llibres de poesia. Des del 2011, sota el segell Horizonte, desenvolupa nous projectes teatrals. Actualment, també, ho combina amb les classes d'escriptura que imparteix.

Nilobon Kijkrailas, (Bangkok Tailàndia, 1070) es va llicencia en Belles Arts a la universitat de Silpakorn, a Bangkok, el 1991. Va treballar com a dissenyadora gràfica durant uns anys en diverses agencies de publicitat a la mateixa ciutat. L'any 1994 va estudiar disseny gràfic a San Francisco, Califòrnia i va estar treballant i vivint als EEUU durant tretze anys. Més tard va venir a Barcelona on va seguir estudiant i treballant. Actualmet viu a cavall entre Bangkok i Barcelona, i aquí treballa com a il·lustradora i dissenyadora gràfica. Ha publicat diversos llibres i ha col·laborat en publicacions peròdiques.