dijous, 21 de març del 2013

"Sir Quentin Blake"

Quentin Blake, l’il•lustrador, escriptor i dibuixant britànic, molt conegut dins el món de la literatura infantil ha estat nomenat “Sir” pel príncep Carles d’Anglaterra per la seva trajectòria literària.
Quentin Saxby Blake va néixer a Londres l'any 1932, va cursar els estudis de literatura anglesa a la Universitat de Cambridge i va rebre un postgraduat a la Universitat  de Londres. També va treballar con a professor al Royal College of Art durant els anys 1978-1986.

Durant un temps va treballar com il·lustrador humorista amb l'escriptor Roald Dahl, amb bona part dels seus llibres (19 títols), que van tenir molt d'èxit a nivell internacional.
Si examinem els seus dibuixos veurem línies de tinta ràpides, amb un tras precís que no deixen indiferent i que posteriorment va colorejant i donant vida.

Ha guanyat diversos premis com el Kate Greenaway Medal, el Emil/Kurt Maschler Award, el Bologna Ragazzi Prize, el Laureate, el Chevalier des Arts et des Lettres, la Medalla Hans Christian Andersen. L'any 2002, també fou inscrit a la Llista d'Honor britànica pels seus serveis a la literatura infantil i un grau honorari a la Universitat de Cambridge.

Si passeu per l'Àrea infantil de la biblioteca,  trobareu molts llibres escrits  per ell o bé il·lustrats com:1001 libros infantiles que hay que leer antes de crecer, Un Barco en el cielo, Los Bolsillos de Lola, Cuentos en verso para niños perversos, Els Culdolla, Las Lavanderas locas, No sé on tinc el cap, ¡Qué asco de bichos!, El Secuestro de la bibliotecaria, Sólo se es joven... ¡dos veces!...
No us els perdeu!!