dissabte, 12 de gener del 2013

EL LLIBRE DEL MES: Victus, d'Albert Sánchez Piñol

El passat mes d'octubre, l'escriptor català Albert Sánchez Piñol va publicar el seu nou llibre Victus. Esperàvem la tercera entrega de les seves novel·les La pell freda i Pandora al Congo i ens ha soprès amb un llibre que tenia en ment fa molts anys. Es tracta d'una novel·la històrica sobre la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se com la primera de les conteses mundials i que finalitza l'11 de setembre de 1714 amb l'apocalíptic asalt a Barcelona. També és la tragèdia de Martí Zuviria, un jove barcelonès, alumne aventatjat del Marqués de Vauban, que arriba a ser un geni de la ingenieria militar.
El llibre ha sigut molt ben valorat per crítica i públic i ara mateix és el llibre de ficció més venut a Catalunya. Es un gran treball, molt seriòs i riguròs amb les dades i els personatges històrics que ens relata. Si barrejem aquests ingredients amb el més pur estil Piñol, ja sabeu, grans dosis d'humor i frescura, tenim una novel·la força atractiva. El moment polític actual acompanya a l'interès que pot generar i a les crítiques de tot tipus que pot suscitar, com per exemple, que hagi emprat el castellà per escriure-la.

Aqui us deixem un parell de ressenyes interessants publicades a la  revista Qué leer i a Vilaweb  , i una entrevista emesa al programa Ànima de tv3.