divendres, 5 d’agost del 2011

Després de tants dies sense donar-vos cap notícia, ens acomiadem uns dies, però us deixem amb una bona notícia : la Institució de les Lletres Catalanes ens ha donat una subvenció pel programa "Vols llegir? : la biblioteca pública i l'escola t'ajuden". Va iniciar-se de manera experimental, gràcies al suport incondicional d'una mestra viladecanenca, la Belinda Siles. Havien col·laborat amb programes puntuals amb l'Escola Doctor Fleming, tant per l'alumnat com pel barri. I buscant la manera de millorar l'estímul lector,i millorar la comprensió lectora dels més menuts de Viladecans van pensar en unes tertúlies infantils. Es va buscar suport institucional del món educatiu i cultural, mica en mica, es va fer camí. En període de prova han col·laborat les següents escoles : Doctor Fleming, Marta Mata, Montserratina, Doctor Trueta, Garrofer i Pau Casals. Tots van col·laborar, participar amb gran entusiasme. Només es tracta de llegir una obra i assistir a la biblioteca a una tertúlia amb l'autor/a de l'obra. Val a dir, que hem tingut la gran sort de comptar amb escriptores formidables : Laura i Lorenzo Silva, Maite Carranza i Lola Casas.
Per tant, gràcies i felicitats a tots és un premi per tot l'equip, que no és petit : directors/es, mestres, pares,alumnes,bibliotecaris, Ajuntament de Viladecans i Gerència de Serveis Bibliotecaris de la Diputació de Barcelona.
I per a qui dubti de la importància d'una bona comprensió lectora li proposo la lectura de l'article de la revista Mente y Cerebro .
Us esperem a tots a la propera edició!!