dimarts, 5 de juliol del 2011

LLIBRE INFANTIL DEL MES



HISTORIA DE LOS GRANDES CUADROS
de Charlie Ayres.


Aquest mes us presentem un llibre molt interessant que ens parla d'obres d'art, de pintors i de museus. Potser aquest estiu que teniu més temps lliure podeu dedicar un dia a visitar-ne algun.

Historia de los grandes cuadros, de Charlie Ayres està orientat per a nens/es de 12 a 14 anys i ens mostra una sèrie d'obres pictòriques datades entre 1434 i 1897, la majoria molt famoses i d'autors europeus, excepte el del nortemaricà Winslow Homer (1836-1910).

El seu autor ensenya al lector a veure el quadre com un treball creatiu i no solament com una obra d'art, a més a més d'analitzar les particularitats tècniques, color composició, etc., també imagina la situació personal de cada pintor en el moment de realitzar el seu quadre i el compara amb d'altres creacions seves. Aquesta tècnica interactiva introdueix al lector dins el món de l'art, convidant-lo a participar no solament des d'una posició pasiva.
El text de cada obra esà molt ben elaborat, en una línea didàctica i sencilla, també hem de tenir en compte la presentació que fa l'editorial de fotografies de gran qualitat. Totes les dades cronològiques que hi ha sobre els artistes i la referència sobre els museus on es troben aquestes és molt útil i ens ajuden a situar-les geogràficament.

Com anèctota destacarem que l'autor només ha sel·leccionat una obra espanyola, Vieja friendo huevos de Velázquez.

Si us agraden el llibres de pintura, a la sala infantil trobareu d'altres també molt interessants com:
-Descobrir l'art a través del món i Los cinco sentidos en el arte de Caroline Desnoëttes.
-Mirar con lupa. el arte, de la antigüedad a nuestros días, de Claire d'Harcourt.
-Emocionar-te els secrets de la mirada, de Montserrat Morales.
-El ABC del arte para niños 1 y 2, d'Amanda Renshaw.