dimecres, 4 de novembre de 2009

Lorenzo Silva ens presenta el seu darrer conte "El videojuego al revés"

L'escriptor Lorenzo Silva ens presentarà a la biblioteca el seu nou llibre el proper dissabte 14 de novembre a les 12h. En aquesta ocasió ens ofereix un conte escrit amb la seva filla, Laura, titulat El videojuego al revés i il·lustrat per Violeta Monreal.

L'autor comenta a la seva pàgina personal (http://www.lorenzo-silva.com/)

"Éste es un libro muy especial. Es el primero que escribo junto a mi hija Laura, a quien se debe la idea, el argumento detallado y en suma la peculiar forma de mirar e imaginar el mundo que lo anima. Para mí fue de veras emocionante poner al servicio de esa imaginación y de esa mirada lo que he aprendido del arte de escribir historias. Pero ella es la legítima coautora, como Violeta Monreal, que una vez más me ha concedido el deseo de ver las caras de los personajes dibujados por ella. Y por eso creo que lo mejor para presentar el libro es transcribir aquí las cartas que lo abren: una de Laura, con postdata mía, y otra de Violeta"

Lorenzo Silva ha escrit relats, articles i assajos literaris, però és conegut principalment per les seves novel·les, moltes d'elles de gènere negre. Amb El alquimista paciente va guanyar el Premio Nadal de l'any 2000. Aquesta novel·la és la segona on apareixen els seus personatges més coneguts, el sargent Bevilacqua i "la cabo Chamorro" i ha estat adaptada al cinema per la directora Patricia Ferreira. L'any 1997 també va ser guardonat amb el mateix premi amb La flaqueza del bolchevique, també portada al cinema per Manuel Martín Cuenca. Els seus darrers treballs són Y al final, la guerra. La aventura de las tropas españolas en Irak (2006) i El blog del inquisidor (2008).