dijous, 9 de febrer del 2017


Si t'agraden les disfresses i gaudir de festes esbojarrades, no et pots perdre aquests cinc CARNAVALS TRADICIONALS que se celebren a les comarques de Barcelona.



CARNAVAL DE SITGES
Considerada com una de les desfilades més transgressores, milers de persones recorren els carrer de la vila amb disfresses molt espectaculars i originals a la Rua de la Disbauxa i la Rua de l'Extermini. Un acte curiós és la Cursa de velocitat protagonitzada per llits amb rodes, on les colles d'amics van tots vestits amb un motiu comú. 

CARNAVAL DE VILANOVA
Té més de 300 anys d'història, comença amb una Xatonada tradicional Dijous Gras i una guerra campal de "merenga". El divendres arriba el Carnestoltes sempre en un racó diferent de la ciutat, dissabte és el dia del Caramel, diumenge al matí la desfilada de Comparses on es llencen tones de caramels durant la rua i es fa la famosa guerra d'aquests dolços. Dilluns passem a sentir el Coros de Carnestoltes (crítiques de l'actualitat), més tard el Ball de Viladot i dimecres la Rua mortuòria plena de sorpreses...

CARNAVAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Comença el Dijous Llarder amb la'arribada del Carnestoltes i la seva Cort Reial, "el Rei dels Poca-soltes" fa el pregó des de la balconada de l'ajuntament convidant a tothom a un berenar a base de botifarra d'ou. El rei també fa una visita al mercat per comprar fruita. Divendres després de l'enterrament de la sardina es la la Rua de la Resurrecció, la desfilada més popular.

CARNAVAL DE SALLENT
Comença divendres nit amb la Rua de la 69ena, desfilada en honor a una verge exuberant i acaba amb una Calcetada popular, sopar de calçots. Dissabte continua la festa amb la Rua i el Ball de Disfresses que dura fins dimecres, quan es fa l'enterrament de la sardina i s'acomiada al Rei Carnestoltes.

CARNAVAL DE TORELLÓ
Aquí trobaràs el Carnaval de Terra Endins, molt originals i que no trobaràs enlloc, també La MulaTita que desfila durant la cercavila del Pullassu. El Falatell, una gaiata de poders infinits i la Nit de Senyoretes i Homenots, una cercavila gegantina d'inversió de gèneres, els homes es difressen de dones i les dones d'homes.

Com podeu veure teniu on triar i sinó també podeu fer una volta per totes cinc. 
Bon Carnestoltes a tots i gaudiu de la Festa!!