dimarts, 19 de maig del 2015

Llibre infantil del mes: "Matisse" de Patricia Geis

EL                                        
LLIBRE
INFANTIL
DEL
MES

Matisse.
de Patricia Geis
Barcelona: Combel, 2014
Col·lecció: ¡Mira qué artista!


Aquest mes us presentem una novetat molt interessant, Matisse, escrit per Patricia Geis, on només obrir el llibre (a la contracoberta) trobem un apartat amb un cercle de color verd on diu :

"Descubre cómo, durante toda su vida, 
Henri Matisse luchó contra la oscuridad, 
llenando sus cuadros de luz, vida, 
energia y color"

És un llibre especial on l'autora ha volgut destacar tota la plasticitat del pintor, podriem dir que és un "pop-up" amb llengüetes que s'obren, figures en 3D, objectes amb cartolina, finestres amb vistes de quadres, postals amb informació de les obres pictòriques,... 

En l'apartat "Primeros pasos" trobarem una petita biografia de Henri Matisse amb informació de l'època que li va tocar viure. Segons Matisse de ben petit sabia que pintar seria el seu destí: "Desde el momento en que sostuve la caja de pinturas en mis manos supe que eso era mi vida. me lancé sobre ello como una bestia se abraza hacia aquello que ama."


També era gran amant d'altres disciplines artístiques com la dansa i la música (tocava el violí)  segons deia ells, els colors eren com acords musicals i els quadres com simfonies que havien de provocar sensacions... com ganes de ballar.