dimecres, 23 d’octubre del 2013

Carme Solé Vendrell guanya el Premio Nacional de Ilustración

El Premio Nacional de Ilustración d'enguany l'ha obtingut Carme Solé Vendrell. 

La il·lustradora catalana guanya per segona vegada aquest premi on el jurat ha decidit atorgar-li la distinció per "ser una artista guia al món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres"

Carme Solé Vendrell
Va néixer a Barcelona l'1 d'agost de l'any 1944. Estudia pintura a l'Escola Massana de Barcelona i l'any 1968 pubicà el seu primer llibre. Tots els seus contes han tractat temàtiques molt diferents. Han estat traduïts a diferents idiomes i publicats a molts països del món com: França, EUA, Alemanya, Italia, Canadà, Noruega, Dinamarca, Brasil, Japó...
Les edats també són molt variades, sempre està explorant noves tècniques i estils creant escola en noves generacions d'artistes.
Col·labora amb diferents publicacions periòdiques i imparteix cursos d'il·lustració a Barcelona.

Ha estat distingida amb nombrosos premis entre els quals destaquen:  Janusz Korczak 1979, Nacional de ilustración 1979, Catalònia 1984, Critici in Erba 1992, Octogone la Fonte 1992, Creu de Sant Jordi 2006, Nacional de Ilustración 2013.

Des del 1992 compagina la seva activitat amb la pintura, on destaquen els seus retrats d’infants, Nens del mar i Nens de la guerra. El 2004, l’Ajuntament de Barcelona li encarrega un mural per la pau “Ibtihal”, per al Fòrum de les Cultures 2004. Actualment prepara diverses exposicions i l’edició del seu proper treball d’il·lustració.








MOLTES FELICITATS CARME!!